Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оприлюднено проект нового положення про Реєстр неприбуткових організацій та установ

June 3, 2015

ДФС на своєму сайті оприлюднила проекту наказу Мінфіну «Про затвердження Положення про Реєстр неприбуткових організацій та установ».

З 1 січня 2015 року у новій редакції викладено ст. 133 ПК, якою визначено перелік суб’єктів господарювання, які є платниками податку на прибуток а також перелік установ та організацій, які є не платниками податку. При цьому визначено, що такі установи та організації не є платниками податку на прибуток лише після їх внесення контролюючими органами до Реєстру неприбуткових організацій та установ (далі-Реєстр).

Проект наказу передбачає:

- визначення ознак неприбутковості організацій або установ відповідно до переліку суб’єктів та критеріїв, зазначених у новій редакції ПК;

- відсутність необхідності повторного внесення до Реєстру (перереєстрації) організацій та установ,  які відповідають новій редакції  ст.133  ПК і були внесені до Реєстру станом на 1 січня 2015 року;

- запровадження перехідного періоду для забезпечення актуалізації Реєстру неприбуткових організацій та установ, а саме: інвентаризацію ДФС протягом 6 місяців з дня набрання чинності цим наказом організацій та установ, які були внесені до Реєстру станом на 1 січня 2015 року, та повідомлення їх про виключення з Реєстру у разі невідповідності вимогам ПК та скасування ознаки неприбутковості.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!