Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оприлюднено проект змін до Податкового кодексу щодо зміни ставок деяких податків і зборів

April 6, 2015

Мінфін повідомляє про розроблення проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни ставок деяких податків і зборів».

Законопроект розроблено на виконання вимог п. 4 розд. ХІХ Податкового кодексу України щодо щорічного перегляду ставок деяких податків і зборів, визначених в абсолютних значеннях.

Законопроектом передбачається внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок податків і зборів з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції, які відповідно до постанови КМУ від 27.08.14 р. № 404 у 2015 році прогнозовані на рівні 126,7 та 126,5 % відповідно.

Так, враховуючи сфери застосування податків і зборів, ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2015 році збільшені на 26,7 %.

Ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів,  рентної плати за спеціальне використання води, рентної плати за  користування надрами в цілях, не пов`язаних з видобуванням корисних копалин, з урахуванням індексу цін виробників промислової продукції у 2015 році збільшені на 26,5 %.

Введення в дію зазначених новацій передбачено з 1 січня 2016 року.

За матеріалами офіційного веб-сайту Мінфіну.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!