Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оприлюдено проект змін до Податкового кодексу

July 8, 2015

ДФС на офіційному порталі оприлюднила проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України».
Так, законопроектом передбачено, що:
- відомості з ЄДР юросіб та ФОП про проведення реєстраційної дії передаються в день проведення такої дії до інформаційної системи ДФС. У день отримання ДФС відомостей про проведення реєстраційної дії до ЄДР юросіб та ФОП передаються відомості з даними про взяття на облік, реєстраційний номер платника єдиного внеску, клас професійного ризику виробництва платника єдиного внеску тощо;
- органи ДФС забезпечують взяття на облік суб’єктів господарювання та надання відповідей до ЄДР юросіб та ФОП з даними про взяття на облік із зазначенням класу професійного ризику виробництва у день отримання відомостей з ЄДР юросіб та ФОП. Днем отримання контролюючими органами зазначених відомостей є день отримання відомостей (документів), якщо такі відомості (документи) отримані у операційний час цього дня або наступний операційний день, якщо такі відомості (документи) отримані після операційного часу. Тривалість операційного часу та операційного дня визначається в порядку, встановленому Мін’юстом та центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування єдиної державної податкової і митної політики.
- забезпечити одночасну держреєстрацію створення юрособи і держреєстрацію припинення юрособи у разі перетворення (зміни організаційної форми господарювання) та зруйнувати схему ліквідації юрособи без виконання зобов’язань перед кредиторами, у тому числі по податках і єдиному внеску.
- скасувати обов’язок платника здійснювати перереєстрацію платником ПДВ у разі зміни місцезнаходження (місця проживання).
- можливість прийняття керівником контролюючого органу рішення про непроведення перевірки платника у разі відсутності заборгованості зі сплати єдиного внеску та подання платником звіту за останній звітний період.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Новини за темою:
Оновлено деякі форми реєстраційних карток у сфері держреєстрації юросіб  

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!