Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Обмін банкнот, пошкоджених спецфарбою, не здійснюється

October 14, 2014

У разі звернення фізичної чи юридичної особи щодо обміну банкнот гривень, які мають пошкодження у вигляді загального або локального (плями) забруднення різного кольору (уключаючи видимого в ультрафіолетових променях), банки мають вилучати їх, як сумнівні, та передавати до територіальних управлінь НБУ для проведення досліджень.

При встановленні, що банкноти пошкоджені спеціальною фарбою або в інший спосіб відповідно до Інструкції, установа НБУ, яка провела дослідження, надсилає повідомлення про вилучення таких банкнот до правоохоронних органів за місцем їх вилучення або прийняття для дослідження.

Зазначені банкноти зберігаються в територіальних управліннях НБУ до їх передавання правоохоронним органам для проведення відповідних розслідувань щодо незаконного їх заволодіння.

Банкноти, що пошкоджені спеціальною фарбою або в інший спосіб, акт про дослідження, інші документи щодо їх вилучення та пошкодження передаються уповноваженим працівникам правоохоронних органів у порядку, встановленому для підроблених (неплатіжних, навмисно пошкоджених з метою вчинення кримінального правопорушення) банкнот нацвалюти.

Обмін банкнот, пошкоджених спеціальною фарбою або в інший спосіб, фізичним та юридичним особам не здійснюється.

Лист НБУ від 09.10.14 р. № 45-120/58268.

 

Новини за темою:

Де перевірити справжність банкнот?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!