Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Обкладення ПДВ: визначення звичайних цін

June 22, 2017

Норми ПК (не враховуючи норми для окремих (специфічних) видів операцій):
• установлюють, що база обкладення ПДВ операцій із постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче звичайних цін, що відповідають ринковим;
• визначають обов’язкові умови відповідності ціни постачання (договірної ціни) ринковій ціні, однією з яких є володіння сторонами достатньою інформацією про ціни, які склалися на ринку ідентичних (а за їх відсутності – однорідних) товарів (робіт, послуг) у порівняних економічних (комерційних) умовах;
• передбачають можливість доведення невідповідності договірної ціни рівню ринкових цін.
Ураховуючи викладене, у розумінні норм ПК звичайною ціною для здійснення розрахунку бази обкладення ПДВ операцій із постачання самостійно виготовлених товарів/послуг є ціна, визначена зацікавленими сторонами в цивільно-правовому договорі, яка водночас повинна відповідати ринковій ціні (ціні, що склалася на ринку товарів/послуг).
У разі проведення перевірок, у визначеному законодавством порядку, дослідженню підлягають показники, пов’язані з формуванням платниками податків об’єктів оподаткування та із своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування і сплатою всіх передбачених ПК податків та зборів (у т. ч. ПДВ), а також отримані в установленому законодавством порядку документи та податкова інформація, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків.
Матеріали, які є підставами для висновків під час проведення перевірок, визначено в ст. 83 ПК, зокрема, це податкова інформація, експертні висновки тощо.

Лист ДФС від 12.06.17 р. № 583/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!