Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи оподатковується збором на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства виручка від реалізації коктейлів?

September 12, 2014

Тимчасово, до 1 січня 2018 року, встановлюється збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
Платниками збору є суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво.
Виробники алкогольних напоїв та пива є платниками збору лише за умови реалізації ними цієї продукції в роздрібній торгівлі безпосередньо споживачам.
У разі постачання такої продукції суб’єктам оптової та роздрібної торгівлі власного виробництва вони не є платниками збору.
Згідно Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці дозволяється тільки закладами ресторанного господарства та спеціалізованими відділами підприємств, що мають статус закладів ресторанного господарства, підприємств з універсальним асортиментом товарів.
При цьому забороняється під час продажу алкогольних напоїв на розлив у закладах ресторанного господарства змішувати напої різних видів і марок, крім виготовлення коктейлів. Технологічні, калькуляційні картки на коктейлі погоджуються із санітарно-епідеміологічною службою, затверджуються керівником підприємства, бухгалтером та скріплюються печаткою.
Таким чином, об’єктом оподаткування збором є виручка – товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування (через мережу закладів ресторанного господарства, спеціалізованих відділів підприємств з універсальним асортиментом товарів) алкогольних напоїв, що входять до складу коктейлів.

За матеріалами ІДД ЗІР.

Новини за темою:
Уряд посилив контроль за обігом підакцизних товарів
Техумови на виробництво алкоголю та тютюну не потребують затвердження в Мінагрополітики
З 1 серпня змінився розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкоголь

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!