Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи оподатковується дохід від реалізації майна, яке знаходиться на окупованій території?

February 13, 2017

Порядок оподаткування операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомого майна встановлено ст. 172 ПК, згідно з п. 172.1 якої дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної ст. 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.
Умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину.
Відповідно до п. 172.2 ПК дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості, зазначених у п. 172.1 цієї статті, або від продажу об’єкта нерухомості, незазначеного у п. 172.1 цієї статті, підлягає оподаткуванню за ставкою 5 %, визначеною п. 167.2 ПК.
Тобто, якщо фізична особа-резидент здійснює продаж об’єкта нерухомого майна — квартири, яка знаходиться на тимчасово окупованій території, відповідно до законодавства України за межами тимчасово окупованої території, то до доходу, отриманого від такого продажу, застосовуватимуться положення ст. 172 ПК.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Oblagaetsya-li-doxod-ot-realizacii-imushhestva-kotoroe-naxoditsya-na-okkupirovannoj-territorii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!