Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оскарження відмови у прийнятті ПН для реєстрації у ЄРПН

October 31, 2013

Міндоходів може відмовити у прийнятті для реєстрації наданих платником податку ПН лише в разі, якщо надіслані ПН та/або розрахунки коригування сформовано з порушенням вимог п. 201.1 ст. 201 та/або п. 192.1 ст. 192 ПК. При цьому, протягом операційного дня продавцю надсилається квитанція в електронному вигляді в текстовому форматі про неприйняття їх в електронному вигляді із зазначенням причин такого неприйняття. Якщо протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття ПН, така ПН вважається зареєстрованою в ЄРПН.
У разі відсутності реєстрації ПН у ЄРПН покупець товарів позбавляється права на формування податкового кредиту за рахунок відповідних сум, а продавця можуть відвідати з позаплановою перевіркою органи Міндоходів. Для захисту своїх інтересів платник податку-продавець може звернутися до адміністративного суду з позовом щодо неправомірного неприйняття ПН до реєстрації.
Суди повинні розглядати питання щодо протиправності неприйняття ПН для реєстрації, незважаючи на те, в якій словесній формі сформульовані позовні вимоги, якщо з їх змісту зрозуміло, що вони спрямовані на відновлення прав платника податків, порушених внаслідок такого неприйняття. При цьому, резолютивна частина постанови адміністративного суду про задоволення таких позовних вимог повинна містити висновок про визнання протиправним неприйняття ПН для реєстрації, а також зазначення того, що ПН потрібно вважати прийнятою та зареєстрованою протягом операційного дня, коли її було надіслано платником податку (із зазначенням такої дати).

Інформаційний лист ВАСУ від 24.10.13 р. № 1486/12/13-13.


Новини за темою
:

Для реєстрації ПН у ЄРПН паперові копії не подаються

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!