Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Об’єкт оподаткування під час спадкування та дарування: як оцінити

March 19, 2014

Відповідно до пункту 174.6 статті 174 Податкового кодексу України кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані платнику податку, оподатковуються згідно з правилами, встановленими для оподаткування спадщини.
Таким чином, під час нотаріального оформлення об`єкта дарування його оцінка проводиться із застосуванням бази, що відповідає ринковій вартості (крім об`єктів, що належать до земельних ділянок як самостійних об`єктів цивільних правовідносин, легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів).
У разі проведення оцінки легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів для цілей оформлення об`єкта дарування визначається оціночна вартість.
Для цілей оподаткування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у дарунок земельної ділянки як самостійного об`єкта цивільних правовідносин, використовується результат нормативної грошової оцінки такої земельної ділянки, який відповідно до статті 20 Закону України «Про оцінку земель», оформлюється витягом з технічної документації з нормативної грошової оцінки земель.

Лист Фонду держмайна від 06.03.14 р. № 10-36-2493.

Новини за темою:
Реєстрація успадкованої земельної ділянки без кадастрового номера
Проводити оцінку об’єктів спадкування та дарування не має необхідності


Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!