Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо відшкодування витрат комісіонера на курсові різниці

August 2, 2016

ГУ ДФС у Дніпропетровській області надало роз’яснення щодо відшкодування витрат комісіонера на курсові різниці. Податківці дійшли наступних висновків:

  • якщо умовами договору комісії не зазначено іншого, комісіонер має право на включення до звіту комісіонера та відповідного відшкодування всіх витрат, пов’язаних з виконанням договору, у тому числі втрат від операційних та неопераційних курсових різниць та комісійну винагороду банку.
    Відшкодовані витрати, у тому числі курсові різниці та комісійна винагорода банку, включаються до складу доходів комісіонера;
  • первісна вартість придбаного за угодою комісії товару визначається на підставі звіту комісіонера та включає в себе всі визнані комітентом витрати, пов’язані з виконанням договору, у тому числі втрати від операційних та неопераційних курсових різниць та комісійну винагороду банку;
  • курсова різниця не збільшує базу оподаткування ПДВ у комісіонера. При цьому, якщо витрати, пов’язані з оплатою вартості товару, у т.ч. курсові різниці,  покладаються на комітента, у звіті комісіонера, що надається комітентові, витрати пов’язані з курсовою різницею комісіонер відображає окремим рядком.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/O-vozmeshhenii-rasxodov-komissionera-na-kursovye-raznicy

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!