Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо власних надходжень бюджетних установ

September 20, 2016

ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 29.07.2016 р. № 14-08 / 912-13135

Державна казначейська служба України розглянула лист <...> щодо власних надходжень бюджетних установ та в межах компетенції повідомляє.
Відповідно до частини 4 статті 13 БЮДЖЕТНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ  (далі - Кодекс) власні надходження бюджетних установ отримуються додатково до коштів загального фонду бюджету і включаються до спеціального фонду бюджету.
Плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю, відноситься до 1 підгрупи першої групи власних надходжень бюджетних установ.
За рахунок цих надходжень здійснюється покриття витрат, пов'язаних з організацією та наданням послуг, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю.
Згідно з пунктом 23 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 № 228, видатки спеціального фонду кошторису за рахунок власних надходжень плануються у такій послідовності: за встановленими напрямами використання, на погашення заборгованості установи з бюджетних зобов'язань за спеціальним та загальним фондом кошторису та на проведення заходів, пов'язаних з виконанням основних функцій, які не забезпечені (або частково забезпечені) видатками загального фонду.
Розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні зобов'язання та здійснюють платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисами, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов'язань минулих років, довгострокових зобов'язань за енергосервісом, узятих на облік органами Казначейства України (частина 1 статті 48 Кодексу).
Бюджетним законодавством не передбачено проведення відновлення касових видатків загального фонду за рахунок спеціального фонду та навпаки.

Перший заступник Голови                                                                      В. Дуда

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/O-sobstvennyx-postupleniyax-byudzhetnyx-uchrezhdenij

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!