Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо застосування деяких положень Закону про держзакупівлі: роз’яснює Мінекономрозвитку

May 27, 2014

У зв`язку із набранням чинності 20.04.14 р. Закону від 10.04.14 р. № 1197-VII «Про здійснення державних закупівель» (далі - Закон) Мінекономрозвитку як центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державних закупівель, повідомляє.

Закон встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади. Законом запроваджується новий функціональний підхід до визначення кола суб`єктів державних закупівель, придбання товарів, робіт і послуг якими здійснюється у порядку, установленому цим Законом.

Водночас звертаємо увагу, що Закон не містить поняття "державні кошти".

Визначення поняття "замовники" наведено в п. 9 ч. 1 ст. 1 Закону, згідно з яким замовниками є, зокрема, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, а також юридичні особи (підприємства, установи, організації) та їх об`єднання, які забезпечують потреби держави або територіальної громади, якщо така діяльність не здійснюється на промисловій чи комерційній основі за наявності однієї з таких ознак:

– юрособа є одержувачем бюджетних коштів та уповноважена розпорядником бюджетних коштів на здійснення заходів, передбачених бюджетною програмою, в межах такого фінансування;

– органи державної влади чи органи місцевого самоврядування або інші замовники володіють більшістю голосів у вищому органі управління юридичної особи;

– у статутному капіталі юридичної особи державна або комунальна частка акцій (часток, паїв) перевищує 50 %.

Для однозначного правозастосування поняття "замовники" необхідно розглянути елементи, з яких складається це поняття, та ознаки, за якими суб`єкти належать до замовників у розумінні Закону.

Розяснення Мінекономрозвитку від 23.05.14 р. (див. нижче).

[d1362] 

Новини за темою:

Чи можуть змінюватися умови договору про закупівлю у відповідності з новим законодавством?

Закон про держзакупівлі вже в дії

З 12 травня діє тимчасовий порядок оприлюднення інформації про держзакупівлі

Держзакупівлі способом цінових пропозицій

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!