Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нюанси заповнення форми № 2-інвестиції

January 29, 2015

Держстат надав роз’яснення щодо заповнення форм державного статистичного спостереження № 2-інвестиції (річна) "Капітальні інвестиції, вибуття й амортизація активів" (далі - № 2-інвестиції (річна)) та № 2-інвестиції (квартальна) "Капітальні інвестиції" (далі - № 2-інвестиції (квартальна)).
Форма державного статистичного спостереження № 2-інвестиції (квартальна) уключає інформацію на дискретній основі - за I, II, III, IV квартали окремо.
Форма державного статистичного спостереження № 2-інвестиції (річна) уключає інформацію щодо капітальних інвестицій за рік.
Так, розділ 1 "Капітальні інвестиції" обох форм уключає інформацію щодо фактично освоєних (використаних) у звітному періоді обсягів капітальних інвестицій у матеріальні та нематеріальні активи за рахунок передбачених чинним законодавством джерел фінансування, без урахування суми ПДВ, та витрати на будівництво житла для подальшого продажу (передачі), які за обліком витрат не належать до капітальних інвестицій респондента.
Розділ 2 "Розподіл капітальних інвестицій за джерелами фінансування" обох форм уключає інформацію щодо освоєних обсягів капітальних інвестицій без урахування суми ПДВ за джерелами фінансування та з них на капітальний ремонт і в нові житлові будівлі (з рядка 111 графи 2 розділу 1).
Розділ 3 "Вибуття й амортизація за окремими видами активів" форми 2-інвестиції (річна) уключає інформацію щодо вартості основних засобів та нематеріальних активів, які знаходилися на балансі респондента, який звітує за розділом 1, та які вибули у звітному році внаслідок продажу, передачі у фінансовий лізинг, безоплатної передачі та ліквідації, а також суми нарахованої амортизації (зносу) за звітний рік.
Розділ 3 "Капітальні інвестиції за територією освоєння капітальних інвестицій" форми 2-інвестиції (квартальна) уключає інформацію щодо розподілу обсягів капітальних інвестицій за територією їх фактичного освоєння.
Розділ 4 "Витрати на будівельні та монтажні роботи за окремими видами будівель і споруд" форми 2-інвестиції (річна) уключає інформацію щодо витрат на будівельно-монтажні роботи, які виділяються із загального обсягу капітальних інвестицій на будівництво житлових будівель, нежитлових будівель, інженерних споруд та житла з метою подальшого продажу (передачі) (розділ 1 рядки 111 - 114 гр. 1) та розподіляються за окремими видами будівель та споруд.

Розяснення Держстату від 07.08.14 р. № 18.1-12/23. [d2106]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!