Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нюанси заповнення форми № 1-торг (місячна)

February 1, 2016

Держстат надала роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1-торг (місячна) "Звіт про товарооборот торгової мережі".

Так, форма містить дані за період із початку року та в тому числі за звітний місяць у вартісному вираженні (тис. грн. з одним десятковим знаком).

Показник форми відповідає документам первинної облікової документації, зокрема, товарно-транспортним накладним, касовим ордерам, журналам реєстрації касових документів, касовим книгам, товарно-грошовим звітам тощо.

Рядок 01 включає дані про дохід від продажу безпосередньо населенню для особистого (некомерційного) споживання товарів (як за готівку, так і за банківські платіжні картки тощо) через торгову мережу (магазини (у тому числі аптеки), автозаправні станції, кіоски, намети, лотки, інтернет-магазини та фірми поштового замовлення) підприємств, які здійснюють діяльність із роздрібної торгівлі.

Показник роздрібного товарообороту включає також відпуск за безготівковим розрахунком із торгової мережі товарів підприємствам, установам, організаціям:

- продовольчих товарів закладам охорони здоров'я, соцзабезпечення та освіти для організації харчування відповідних категорій населення;

- продовольчих товарів суднам морського і річкового флоту, риболовецьким промисловим суднам для харчування екіпажів суден, туристів і пасажирів у суднових ресторанах, геологорозвідувальним партіям для харчування працівників експедицій, а також окремих непродовольчих товарів на поточні потреби для реалізації членам екіпажів;

- продаж напоїв (соків, молока тощо) виробничим підприємствам для робітників та службовців, що зайняті у цехах зі шкідливими умовами праці;

- товарів подарункового асортименту до свят і новорічних подарунків для дітей;

- продаж продовольчих товарів і речей першої необхідності з роздрібної торгової мережі установам виконання покарань для відпуску спецконтингенту за рахунок їх особистих коштів, що зберігаються в установах банків.

Показник роздрібного товарообороту не включає:

- продаж товарів суб'єктам господарювання для виробничої діяльності або подальшого перепродажу незалежно від форми оплати;

- продаж карток стартових пакетів, карток поповнення рахунку тощо для мобільного зв'язку;

- вартість товарів, що оплачена безпосередньо з бюджету або організаціями соціального забезпечення, лікарняними, профілактичними установами;

- вартість повернутих населенням товарів, що не витримали гарантійних термінів служби, товарів, повернутих у секції посилкової торгівлі покупцями і відділеннями зв'язку.

Роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1-торг "Звіт про товарооборот" від 04.12.14 р. № 17.4-12/68 є недійсними.

Роз'яснення Держстату від 11.12.15 р. № 17.4-12/26.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!