Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нюанси виявлення порушень при перевірці та надання копії документів

August 16, 2017

Згідно з пп. 2 п. 4 розд. 2 Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 20.08.15 р. № 727, у разі встановлення перевіркою порушень податкового законодавства за кожним відображеним в акті документальної перевірки фактом порушення необхідно:
– зазначити первинні документи, на підставі яких учинено записи в податковому та бухобліку, навести регістри бухгалтерського обліку, кореспонденцію рахунків операцій та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків, зборів, та докази, що підтверджують наявність факту порушення;
– у разі відсутності первинних документів, документів податкового або бухобліку, інших документів, що підтверджують факт порушення, або в разі ненадання їх для перевірки – зазначити перелік цих документів;
– у разі отримання під час перевірки копій документів, які підтверджують факт виявленого порушення, про це робиться запис із відображенням підстав для їх отримання, а також переліку цих документів.
Обов’язок контролюючого органу щодо надання платнику податків копій документів, які були використані цим контролюючим органом при перевірці, з підстави, що у платника податків відсутні ці документи та йому невідомий їх зміст, нормативно-правовими актами України не визначений.

Лист ДФС від 04.08.17 р. № 1490/6/99-99-14-03-03-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!