Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нюанси розмитнення ТЗ

September 5, 2013

Відповідно до МКУ транспортні засоби (далі - ТЗ) за товарними позиціями 8701 - 8707, 8711, 8716 згідно з УКТ ЗЕД, які підлягають державній реєстрації, при ввезенні громадянами на митну територію України або надходженні на митну територію України на адресу громадян у несупроводжувальному багажі або вантажних відправленнях для вільного обігу незалежно від їх вартості підлягають письмовому декларуванню та митному оформленню з оподаткуванням ввізним митом за повними ставками Митного тарифу України, акцизом та ПДВ.
При цьому, ТЗ, що були зареєстровані у відповідних реєстраційних органах іноземних держав та ввозяться в Україну для вільного обігу, мають бути зняті з обліку в цих органах. Ввезені громадянами на митну територію України для вільного обігу ТЗ, що підлягають державній реєстрації, забороняється відчужувати або передавати у володіння, користування чи розпорядження іншим особам до здійснення державної реєстрації цих ТЗ. Документами, які підтверджують право власності на такі ТЗ, є:
- при придбанні (отриманні) їх у громадян чи підприємств - засвідчені нотаріально в країні придбання або в консульських установах чи посольствах України договори купівлі-продажу, міни чи дарування тощо;
- при придбані у підприємств - оформлені на відповідних бланках та завірені печатками цих осіб чи інших організацій оригінали рахунків, чеків, рахунків-фактур, інвойсів, інших документів;
- технічні паспорти, технічні талони, сервісні книжки, реєстраційні свідоцтва та інші документи на ТЗ, видані уповноваженими органами країни придбання, із зазначенням власника ТЗ.
Митне оформлення таких ТЗ проводиться митницею за місцем постійного проживання або тимчасового перебування громадян, які їх ввозять. Крім того, такі ТЗ підлягають обов`язковій сертифікації у випадках, установлених законодавством для підприємств. Документи, що засвідчують відповідність таких ТЗ вимогам технічних регламентів та національних стандартів, подаються органам Міндоходів під час митного оформлення.
Детальніше ознайомитися з особливостями митного оформлення ТЗ, що ввозяться громадянами на митну територію України для вільного обігу, можна в брошурі, розробленій Міндоходів.

Роз’яснення Міндоходів від 28.08.13 р.

Новини за темою:
Перереєстрацію авто на нового власника обмежено
[d843]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!