Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нюанси припинення депозитарною установою профдіяльності на фондовому ринку

August 3, 2015

Затверджено зміни до Положення про припинення депозитарною установою провадження професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності
Зокрема, визначено, що депозитарна установа до дати припинення діяльності зобов`язана складати та надавати Центральному депозитарію за його розпорядженнями облікові реєстри власників іменних цінних паперів.
Датою припинення діяльності вважається день, який наступає не пізніше ніж через 60 календарних днів після дати початку припинення діяльності. Якщо усі рахунки в цінних паперах були закриті раніше ніж через 60 календарних днів з дати початку припинення діяльності, датою припинення діяльності може вважатися дата закриття останнього рахунку у цінних паперах.
Крім цього, встановлено, що депозитарна установа повинна не пізніше 5 робочих днів з дати початку припинення діяльності передати копію баз даних станом на кінець операційного дня, що передує даті початку припинення діяльності, на електронних носіях у форматі, визначеному уповноваженим на зберігання.

Рішення НКЦПФР від 30.06.15 р. № 914 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 07.08.15 р. № 60.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!