Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нюанси надання уточнюючого розрахунку з ПДВ: роз’яснює ДФС

February 9, 2015

До затвердження окремої форми уточнюючого розрахунку платникам ПДВ, якi бажають скористатись податковим компромiсом, слiд використовувати форму уточнюючого розрахунку податкових зобов`язань з ПДВ у зв`язку з виправленням самостiйно виявлених помилок. Уточнюючий розрахунок подається разом з Заявою про компроміс та Перелiком (описом) уточнення показникiв податкової декларацii тимчасово на паперовому нociї.
З метою застосування податкового компромiсу платник подає окремий уточнюючий розрахунок з ПДВ разом iз Заявою про компромiс та Перелiком (описом) операцiй за кожний окремий звiтний перiод.
Оскiльки процедура податкового компромiсу застосовується за будь-якi податковi перiоди до 1 квiтня 2014 року з урахуванням cтpoків давності, подання уточнюючих розрахункiв з ПДВ обмежується звiтними перiодами (мiсяць, квартал), якi припадають на перiод з квiтня 2011 року по березень 2014 року включно.
У разi уточнення показникiв декларацiї, якi потребують подання окремих додаткiв до декларацiї, уточнюючий розрахунок з ПДВ подається платниками податку разом з такими додатками.
Оскiльки уточнення платником податкiв податкових зобов`язань не впливає на розмiр податкових зобов`язань його контрагентiв, то така звiтнiсть не приймає участь у розрахунках системи спiвставлення податкових зобов`язань та податкового кредиту контрагентiв. Показники уточнюючих розрахункiв з ПДВ з метою застосування податкового компромiсу не переносяться до податкової звiтностi з ПДВ за звiтний перiод, в якому такi розрахунки поданi, а вiдображаються в особових рахунках платника податкiв.

Лист ДФС від 02.02.15 р. № 3217-7-99-99-15-01-04.

Новини за темою:
Особливості уточнення податкових зобов’язань з ПДВ під час застосування процедури податкового компромісу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!