Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нюанси окремого врахування виявлених надлишків пального

November 18, 2016

ДФС у листі від 09.11.16 р. № 24089/6/99-99-12-03-03-15 розглянула питання щодо реалізації пального.

Можливість окремого врахування виявлених надлишків пального (зокрема, у зв’язку з можливими похибками приладів постачальника або покупця, дефектністю ємності тощо) передбачена у вигляді подання заявки на поповнення обсягу залишку пального.

При відвантаженні (в т.ч. з метою власного споживання) виявлених надлишків пального, отримання яких не підтверджено акцизною накладною, зареєстрованою в Єдиному реєстрі акцизних накладних, суб’єкту господарювання до реєстрації акцизної накладної на ці обсяги пального необхідно:

- перерахувати до бюджету суму коштів у розмірі акцизного податку за відповідний обсяг пального, самостійно розрахованого за ставками, передбаченими підпунктом 215.3.4 пункту 215.3 статті 215 ПК;

- зареєструвати заявку на поповнення обсягу залишку пального в системі електронного адміністрування реалізації пального.

Звертаємо увагу, що у разі порушення порядку реєстрації акцизної накладної передбачено штрафні санкції:

- за порушення платниками акцизного податку граничних термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних – від 2 до 40 відс. суми акцизного податку залежно від терміну затримки такої реєстрації;

- за відсутність з вини платника акцизного податку реєстрації акцизної накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних протягом більш як 120 календарних днів після дати, на яку платник податку зобов’язаний скласти акцизну накладну/розрахунок коригування, – 50 відс. суми акцизного податку.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nyuansy-otdelnogo-ucheta-vyyavlennyx-izlishkov-topliva.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!