Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нюанси оподаткування поворотної фінансової допомоги, отриманої від засновника

July 22, 2015

ДФС надала роз’яснення щодо оподаткування поворотної фінансової допомоги, отриманої від засновника, та нарахування умовних відсотків у разі її неповернення протягом 365 днів.
Поворотна фінансова допомога - сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов`язковою до повернення.
Законом від 28.12.14 р. № 71-VIII, який набрав чинності з 01.01.15 р., розділ III "Податок на прибуток підприємств" ПК викладено у новій редакції.
Відповідно до пп. 134.1.1 ПК об`єктом оподаткування є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності.
За операціями, по яких витрати для цілей оподаткування податком на прибуток до 1 січня 2015 року визначалися за датою перерахування коштів на банківський рахунок або в касу контрагента платника податку, і станом на 1 січня у платника податку була наявна кредиторська заборгованість за такими операціями, при розрахунку об`єкта оподаткування сума коштів, що була перерахована на банківський рахунок або в касу контрагента платника податку після 1 січня 2015 року, зменшує фінансовий результат до оподаткування.
Отже, починаючи з 01.01.15 р. проводиться зменшення фінансового результату до оподаткування на суму поверненої поворотної фінансової допомоги, отриманої платником податку до 01.01.15 р. від осіб, які не є платниками податку на прибуток, та включеної до складу доходів при визначенні об`єкта оподаткування податком на прибуток до цієї дати.

Лист ДФС від 18.06.15 р. № 12810/6/99-99-19-02-02-15.

Новини за темою:
Поворотна фіндопомога від засновника: облік доходів і витрат

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!