Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нюанси нарахування доплати до МЗП

September 18, 2017

ДФС нагадала, що до доплат за роботу в несприятливих умовах праці, які не враховуються при забезпеченні мінімального розміру заробітної плати (далі – МЗП), відноситься доплата за роботу у важких і шкідливих та особливо важких і особливо шкідливих умовах праці, яка виплачується за результатами атестації робочих місць; доплата за використання дезінфікуючих засобів та прибирання туалетів; доплата за роботу в певних типах закладів, підрозділах та посадах тощо.
Зазначені доплати не враховуються при обчисленні розміру зарплати працівника для забезпечення її мінімального розміру, а нараховуються понад розмір МЗП (у 2017 році – 3 200 грн.).
Що стосується сум середнього заробітку, які зберігаються за працівниками за час відпусток, виконання державних або громадських обов'язків, підвищення кваліфікації, службового відрядження, тимчасової непрацездатності, вихідної допомоги та компенсації за невикористані відпустки, то зазначені виплати не є заробітною платою працівника, яку роботодавець виплачує йому за виконану роботу, а є виплатами, які розраховуються згідно з положеннями Порядку, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100, та Порядку, затвердженого постановою КМУ від 26.09.01 р. № 1266. Суми середнього заробітку не враховуються до зарплати для забезпечення її мінімального рівня.
Водночас якщо працівнику за час службового відрядження виплачується зарплата згідно зі ст. 121 КЗпП, то нарахована зарплата працівника за місяць не може бути нижчою від розміру МЗП.

Лист ДФС від 25.05.17 р. № 1545/0/101-17/28.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!