Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нюанси виконання платіжних вимог на примусове списання коштів

November 17, 2014

Загальні правила, види і стандарти розрахунків клієнтів банків та банків у грошовій одиниці України на території України, що здійснюються за участю банків, встановлює Інструкція про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті.

Загальні правила документообігу поширюються як на платіжні доручення клієнта, так і на розрахункові документи (платіжні вимоги/інкасові доручення (розпорядження) стягувачів.

Списання коштів (і в повній, і в частковій сумі) з рахунку платника здійснюється на підставі примірника розрахункового документа, який залишається на зберіганні в банку платника.

При цьому встановлена вимога до примірника розрахункового документа (незалежно від способу його виготовлення) та реєстру платіжних вимог, які залишаються в банку. Такий примірник та реєстр платіжних вимог має містити відбиток печатки (якщо картка із зразками підписів та відбитка печатки містить відбиток печатки) і підписи/підпис відповідальних/ої осіб/особи. Ця вимога не поширюється на інші примірники розрахункових документів, які клієнт/стягувач подає до банку.

Лист НБУ від 13.11.14 р. № 25-110/66786.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!