Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий вид габаритно-вагового контролю та підвищена оплата за проїзд без дозволу

October 2, 2013

Внесено зміни до Порядку здійснення габаритно-вагового контролю та справляння плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові та/або габаритні параметри яких перевищують нормативні.
Зокрема, види габаритно-вагового контролю (попередній та точний) доповнено документальним контролем, що полягає у визначенні загальної маси транспортного засобу (далі – ТЗ) шляхом додавання власної маси ТЗ та маси вантажу. За результатами точного та/або документального габаритно-вагового контролю посадові особи Укртрансінспекції визначають належність ТЗ до великовагових та/або великогабаритних.
Якщо рух таких ТЗ здійснюється без відповідного дозволу або внесення плати за проїзд великовагового та/або великогабаритного ТЗ, то така плата визначається за пройдену частину маршруту по території України або за частину, яку перевізник має намір проїхати, у разі перевищення нормативу хоча б одного вагового або габаритного параметру:
- до 10 % - у подвійному розмірі;
- на 10 - 40 % - у потрійному розмірі;
- більше як на 40 % - у п`ятикратному розмірі.
У разі перевищення кількох нормативів вагових або габаритних параметрів плата за проїзд визначається виходячи з параметру з найбільшим перевищенням.
Крім того, встановлено, що обмеження або заборона руху в денну пору доби за температури повітря вище +28° C поширюється на ТЗ фактичною масою понад 24 т і навантаженням на вісь 7 т.

Постанова КМУ від 26.06.13 р. № 704 набуде чинності з дня опублікування.


Новини за темою:

Дозвіл на проїзд великогабаритних та великовагових ТЗ слід погодити та оплатити

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!