Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий навчальний рік розпочався у бухгалтерів Кіровоградщини

September 10, 2014

Якщо відлік навчального процесу починати за аналогією зі студентським, то «перший дзвоник» для кіровоградських бухгалтерів пролунав у міськвиконкомі 4 вересня. Утім, беручи до уваги велику кількість змін у Податковому кодексі, починали не з повторення матеріалу, а одразу із вивчення нового. Для роз’яснення нововведень Кіровоградський обласний осередок ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» запросив до участі в семінарі експертів Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області.

Напевне, найбільше запитань у бухгалтерів викликали особливості нарахування та сплати військового збору. Зокрема, багатьох цікавили нюанси, не прописані в п. 161. Про них учасникам семінару розповіла начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Тетяна Берестовенко. Хоча на деякі із запитань відповіді не знають ще й самі податківці. І все ж, не погоджуючись із думкою про те, що краще перестрахуватись і переплатити, Тетяна Володимирівна порадила фахівцям не поспішати, а дочекатися офіційних роз’яснень.

Зі змінами до закону про сплату ЄСВ фізичними особами, мобілізованими на військову службу, та про заповнення звітності за єдиним соціальним внеском для таких працівників бухгалтерів ознайомила начальник відділу адміністрування ЄСВ Інна Твердохліб. Вона наголосила, що фізичні особи — підприємці, яких призвано на військову службу, не звільняються від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також про те, що пільг ні для яких категорій громадян тут не передбачено.

Що ж стосується ПДВ, то інформація, надана начальником відділу контролю за декларуванням податку на додану вартість та контролю об’єктів і операцій Володимиром Чернявським, породила ще більше запитань, аніж було до початку семінару. На думку самого лектора, це нормально і дуже корисно. Як сказав Володимир Іванович, правильно і вчасно сформульовані запитання збережуть бухгалтерів від штрафних санкцій у подальшому, оскільки виявлені зараз неузгодженості ще можуть бути виправлені.

Наприкінці зустрічі голова обласного осередку ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Еліна Мороко нагадала присутнім про номери журналів «Баланс», № 65-66 та №70, у яких розміщено інформацію стосовно теми семінару. Вона також повідомила, що конкурс «Кращий бухгалтер України» продовжено до кінця вересня та озвучила прохання головного редактора журналу «Баланс-Агро» більш активно обговорювати концепцію податкової реформи. Як відомо, свої пропозиції фахівці можуть надати в робочу групу Другого форуму бухгалтерів сільськогосподарської галузі і таким чином позитивно вплинути на подальшу долю агросектора.
[i1658] 

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!