Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий спосіб забезпечення зобов`язань

March 14, 2016

Цивільний кодекс України пропонують доповнити новим механізмом забезпечення виконання зобов'язань - правом довірчої власності, яке є різновидом права власності на майно за яким кредитор, який отримав майно в довірчу власність, не має права користуватися і самостійно розпоряджатися таким майном крім як у випадку звернення стягнення на нього.

Відповідну пропозицію містить проект Закону від 10.03.2016 № 4188 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування права довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов'язань».
Так, законопроектом передбачається, що виконання зобов'язання боржника може бути забезпечене шляхом передачі кредитору майна в довірчу власність.
З моменту встановлення довірчої власності припиняється право власності особи, яка передала своє майно в довірчу власність.
Об'єктом довірчої власності може бути будь-яке майно, яке може бути відчужено і на яке може бути звернено стягнення. Режим довірчої власності не поширюється на плоди, продукцію та доходи, отримані від використання об'єкта довірчої власності, якщо інше не встановлено договором, на підставі якого була встановлена ​​довірча власність.
Право довірчої власності виникає на підставі договору між довірчим засновником і довірчим власником про встановлення довірчої власності.
Довірчим засновником може бути боржник за основним зобов'язанням та/або інша особа, яка передає своє майно в довірчу власність з метою забезпечення виконання зобов'язань боржника. Довірчим власником є ​​кредитор за основним зобов'язанням.
Договір, яким встановлюється довірча власність на нерухоме майно, укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню. Довірча власність на нерухоме майно виникає з моменту його реєстрації в Державному реєстрі прав на нерухоме майно.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Novyj-sposob-obespecheniya-obyazatelstv.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!