Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий порядок заміни особи, яка управляє активами ПФ

August 14, 2013

Відповідно до Закону «Про недержавне пенсійне забезпечення» у новій редакції викладено Положення про порядок заміни особи, яка провадить діяльність з управління активами пенсійного фонду (далі – ПФ).
Заміна особи, яка провадить таку діяльність, може здійснюватися радою ПФ у разі:

  • закінчення строку відповідного договору про управління активами;
  • дострокового розірвання такого договору за ініціативою ради ПФ;
  • дострокового розірвання такого договору з ініціативи такої особи.

Рада ПФ протягом 1 робочого дня з дати прийняття рішення про заміну особи повинна обов’язково повідомити про це Нацкомфінпослуг та НКЦПФР із зазначенням причин такої заміни. При цьому, у разі закінчення строку або розірвання договору про управління активами рада ПФ зобов’язана протягом 1 робочого дня з дати припинення зобов’язань за таким договором письмово повідомити зберігача та особу, яка управляє активами, про закінчення строку такого договору або його розірвання із зазначенням причин цього.
Якщо управління активами ПФ здійснювалося двома і більше особами, повноваження особи, про заміну якої прийнято відповідне рішення, можуть виконуватися тимчасово іншою особою, що провадить діяльність з управління активами цього ПФ. Якщо управління активами здійснювалося однією особою, рада ПФ зобов’язана не пізніше 1 місяця з дати припинення зобов’язань за договором про управління активами укласти новий договір з іншою особою, яка отримала відповідну ліцензію.

Рішення НКЦПФР від 09.07.13 р. № 1186 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 20.08.13 р. № 61).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!