Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий порядок повернення помилково та надміру зарахованих до бюджету коштів

October 7, 2013

Відповідно до ст. 43, 45, 78 та 112 Бюджетного кодексу та Положення про Міністерство фінансів України затверджено Порядок повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів.
Порядок визначає процедури повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, а саме: податків, зборів (обов`язкових платежів) та інших доходів бюджету, коштів від повернення до бюджетів бюджетних позичок, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, та кредитів, у т. ч. залучених державою (місцевими бюджетами) або під державні (місцеві) гарантії. При цьому, дія порядку не поширюється на операції з бюджетного відшкодування ПДВ та безспірного списання коштів державного бюджету та місцевих бюджетів на підставі рішення суду.
Повернення таких платежів у національній валюті здійснюється органами Держказначейства з відповідних бюджетних рахунків для зарахування надходжень на рахунки одержувачів коштів, відкриті в банках або органах Держказначейства, вказані у поданні або заяві платника. Повернення платежів фізособам, які не мають рахунків у банках, може здійснюватись шляхом повернення готівковими коштами за чеком органу Держказначейства з відповідних рахунків, відкритих у банках на ім`я органу Держказначейства, або з відповідних рахунків банку чи підприємства поштового зв`язку, вказаних у поданні або заяві платника.
Повернення таких платежів в іноземній валюті здійснюється у валюті платежу з валютних рахунків Держказначейства, відкритих на ім`я Держказначейства в банках, або у гривневому еквіваленті іноземної валюти, розрахованому за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим НБУ на дату повернення коштів з бюджету, з відповідних рахунків за надходженнями, про що платник зазначає у своїй заяві.
Втратили чинність накази Держказначейства, якими було затверджено діючий порядок та зміни до нього.

Наказ Мінфіну від 03.09.13 р. № 787 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 15.10.13 р. № 77).


Новини за темою:

Повернення надміру або помилково сплаченого ЄСВ за участю Міндоходів
[d873] 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!