Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий порядок ведення реєстру аудиторів фінустанов

April 1, 2013

Відповідно до Законів України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», «Про аудиторську діяльність» затверджено Порядок ведення реєстру аудиторських фірм та аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ. 
Нацкомфінпослуг включає аудиторську фірму або аудитора до Реєстру, продовжує строк дії свідоцтва про включення до реєстру, вносить зміни до Реєстру, видає дублікат свідоцтва на підставі відповідної заяви та пакета документів, що подаються заявником. Перелік документів та форми відповідних заяв, реєстраційної картки аудитора/аудиторської фірми та свідоцтва затверджені даним Порядком. 
Свідоцтво видається на строк дії свідоцтва про включення до реєстру аудиторських фірм та аудиторів, виданого Аудиторською палатою України. Нацкомфінпослуг здійснює розгляд документів заявника щодо:

  • включення до Реєстру, продовження строку дії свідоцтва, виключення з Реєстру - протягом 30 календарних днів з дати їх надходження;
  • видачі дубліката свідоцтва - протягом 15 робочих днів з дати їх надходження.

Перелік аудиторських фірм та аудиторів, які включені до Реєстру, оприлюднюється на офіційному веб-сайті Нацкомфінпослуг. При цьому, відкритою для користувачів є інформація про аудитора, про аудиторську фірму та її керівника, реквізити та термін дії свідоцтва. 
Аудитори, які отримали свідоцтва про включення до реєстру аудиторів фінустанов до набрання чинності цим розпорядженням, мають право проводити аудиторські перевірки небанківських фінустанов до 30 червня 2013 року. 
Втратили чинність розпорядження Держкомфінпослуг, які визначали діючий Порядок ведення реєстру аудиторів фінустанов.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 26.02.13 р. № 640 набуває чинності з дня його офіційного опублікування. Окремі положення набирають чинності через шість місяців з дня набрання чинності цим розпорядженням.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!