Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий Порядок віднесення дієтичних добавок до категорії харчових

November 5, 2013

Кабмін затвердив новий Порядок віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів і дієтичних добавок та їх державної реєстрації.
Зокрема зазначено, що держреєстрація спеціальних харчових продуктів проводиться МОЗ за умови їх віднесення до відповідної категорії спеціальних харчових на період, що не перевищує строку дії висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, який видається не менш як на п`ять років, із включенням відомостей про такі продукти до відповідного Держреєстру.
Віднесення харчового продукту до категорії спеціальних харчових продуктів здійснюється МОЗ за умови його відповідності обов`язковим параметрам безпечності, а також інформації про властивості харчового продукту, якщо така інформація буде розміщена в маркуванні, про що заявник інформує зазначене Міністерство.
Також встановлено, що держреєстрація таких харчових продуктів, що зареєстровані та внесені до Держреєстру, проведена до набрання чинності цією постановою, дійсна до закінчення строку дії висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи, виданих на такі продукти під час їх реєстрації.
З набранням чинності цієї постанови втратить свою дію постанова КМУ від 26.07.06 р. № 1023 "Про реалізацію статті 28 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів".

Постанова КМУ від 07.08.13 р. 767 набуде чинності з 01.11.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!