Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий порядок призначення житлових субсидій

September 25, 2014

З 1 жовтня  2014  року почне діяти новий порядок призначення житлових субсидій, який спрямований на посилення соціального захисту малозабезпечених громадян в умовах  підвищення цін і тарифів на ЖКП.

Зокрема, змінюється принцип розрахунку обов`язкового відсотка платежу сім’ї за ЖКП при призначенні субсидій.

Тепер цей відсоток визначатиметься індивідуально для кожної родини.

Для обрахунку обов’язкового відсотка платежу за новим механізмом необхідно визначити середньомісячний дохід сім’ї на одного члена за попередні 6 місяців (сукупний дохід домогосподарства за попередні 6 місяців розділити на кількість осіб, які входять до домогосподарства і на 6 місяців) та розрахувати обов’язковий відсоток платежу за встановленою формулою (середньомісячний дохід на одну особу за попередні 6 місяців ділиться на прожитковий мінімум на одну особу (у 2014 році – 1176 грн.) і на базовий коефіцієнт 2, після чого множиться на базовий коефіцієнт 15%).

Щоб полегшити розрахунок субсидій працівникам органів соцзахисту, розроблено Таблицю залежності доходу на одну особу та обов’язкового відсотку платежу. Користуватися нею можуть і пересічні громадяни, щоб самостійно дізнатися, який розмір субсидії вони можуть отримати.

Порядок звернення для оформлення субсидії – простий: достатньо відвідати управління соцзахисту за місцем реєстрації та надати довідку про доходи осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, а також заповнити бланки заяви та декларації про доходи і майновий стан. Пенсіонерам надавати довідку про доходи не потрібно.  

За матеріалами офіційного веб-сайту Мінсоцполітики.

 

Новини за темою:

Тарифи на тепло для бюджетних установ з альтернативного палива та газу зрівняли

Держава компенсує громадянам частину вартості електрокотла

Встановлено соціальні норми субсидій та пільг у сфері ЖКП

З 1 жовтня затвердять середньозважений тариф на тепло та компенсуватимуть різницю в тарифах

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!