Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий підхід до перерахунку пенсій

November 7, 2013

Затверджено Порядок, який визначає механізм перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України від 09.07.03 р. № 1058-IV "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" у зв`язку із зростанням середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески.
Зазначено, що перерахунку підлягають пенсії, призначені за зверненнями, які надійшли до 31 грудня року, що передує року, в якому проводиться перерахунок.
Для перерахунку пенсій застосовується розмір зарплати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, що склався станом на 1 березня року, в якому проводиться перерахунок пенсії, обчислений, зокрема, відповідно до Закону № 1058-IV.
До цього розміру заробітної плати додається розмір збільшення заробітної плати після перерахунку, проведеного в попередніх роках.
Перерахунок пенсії проводиться шляхом збільшення зарплати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, зазначеної у пункті 3 цього Порядку, на коефіцієнт, який відповідає не менш як 20 % показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком, але не менше зростання рівня інфляції (індексу споживчих цін) за минулий рік.
Зазначений коефіцієнт визначається Кабміном щороку у межах бюджету Пенсійного фонду України.
Перерахунку не підлягають пенсії, призначені або переведені вперше з пенсії по інвалідності на пенсію за віком на умовах, визначених абзацом третім частини третьої статті 45 Закону, за зверненнями, які надійшли з 1 січня поточного року, в якому проводиться перерахунок.

Постанова КМУ від 30.10.13 р. № 795 набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!