Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові можливості для бізнесу: корпоративні онлайн закупівлі

April 18, 2016

В рамках засідання Комітету підприємців малого та середнього бізнесу при ТПП України відбувся семінар, на якому керівники бізнес-асоціацій, підприємці та роботодавці України ознайомились з особливостями і перевагами корпоративних онлайн закупівель на електронному торговельному майданчику, а також проаналізували можливі ризики при переході бізнесу на систему ЕТМ.
14 квітня 2016 року у Торгово-промисловій палаті України пройшов семінар на тему: «Корпоративні онлайн закупівлі на електронному торговельному майданчику. Нові можливості для малого та середнього бізнесу». Проведення заходу обумовлено тим, що із 1 серпня цього року вводиться в дію Закон «Про публічні закупівлі», проте більшість підприємців і досі належним чином не ознайомлені із системою ЕТМ, її особливостями, перевагами та принципом роботи.
Для Торгово-промислової палати питання, що стосується впровадження корпоративних онлайн закупівель є дуже важливим. Не дивлячись на деякі недоліки та недосконалість цієї системи, вона відкриває нові перспективи для українського бізнесу.
Під час семінару науковці, лідери всеукраїнських та регіональних об’єднань підприємців та роботодавців, а також фахівці аналітичних центрів з’ясовували, що отримує бізнес,  перейшовши на механізм ЕТМ. У першу чергу, до таких переваг належить мінімізація часових та ресурсних витрат.
Головна ціль системи електронного торговельного майданчика – спростити процес взаємодії між підприємствами, між постачальником та замовником, незалежно від їх місцезнаходження. Компанія, яка бажає здійснити закупку, розміщує на ЕТМ свої умови, з бази даних система підбирає підходящий варіант постачальника та відправляє цій компанії запит на участь у конкурсі. Постачальник, який бажає прийняти участь у конкурсі, виставляє свою пропозицію, вказуючи ціну та умови поставки. Далі за результатами конкурсу здійснюються закупівлі. Тобто механізм функціонування ЕТМ дуже простий, зрозумілий та прозорий.
Як і будь-який механізм, ЕТМ має свої недоліки. Зокрема, це стосується недосконалості законодавчої платформи. Крім цього, замовники не бачать товар, який купують, а отже ризикують.
Докладніше дивись за посиланням: http://ckp.in.ua/news/8251.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Novye-vozmozhnosti-dlya-biznesa-korporativnye-onlajn-zakupki.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!