Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові вимоги до виробників ветеринарних препаратів

June 2, 2014

Затверджено Методичні рекомендації щодо основних правил належної практики виробництва та контролю якості ветеринарних препаратів (далі - Правила), які розроблені на основі Директиви 91/412/ЕЕС та є рекомендаціями для практичного використання на підприємствах - виробниках ветеринарних препаратів.

Правила обумовлюють вимоги до системи управління якістю, контролю якості, персоналу, приміщень та обладнання, документації, виробництва продукції і організації самоінспектування.

Згідно з документом виробник ветеринарних препаратів може організувати виробництво так, щоб вони гарантовано відповідали своєму призначенню і відповідним вимогам, не створювали ризику для споживача через порушення умов безпеки, якості або ефективності.

Відповідальними за виконання цих вимог є керівник та всі працівники підприємства-виробника, а також постачальники і дистриб`ютори.

Для досягнення цієї мети на підприємстві на основі Правил створюється система безпеки якості, що включає в себе організацію контролю якості.

Рекомендується документально оформити в повному обсязі вимоги до системи забезпечення якості та організувати контроль ефективності її функціонування. Усі ланки цієї системи слід укомплектувати професійним персоналом, забезпечити необхідним приміщенням, обладнанням тощо.

Відповідальність за функціонування системи першочергово покладається на керівника та уповноважених осіб (кваліфіковану особу).

Основні принципи забезпечення якості, Правил і контролю якості взаємопов`язані та мають першочергове значення в організації виробництва ветеринарних препаратів.

Методичні рекомендації Держветфітослужби від 14.05.14 р.

 

Новини за темою:

Фітосанітарні та карантинні сертифікати на зерно до 30.06.14 р. видаватимуться із 50-відсотковою знижкою

Затверджено Порядок видачі ветеринарних документів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!