Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові вимоги до клірингових договорів

October 14, 2013

Затверджено вимоги до договорів:
- про проведення розрахунків у цінних паперах за результатами клірингу;
- про проведення грошових розрахунків за результатами клірингу;
- про кліринг та розрахунки за правочинами щодо цінних паперів (про надання клірингових послуг).
Такі договори мають складатися у формі єдиного документа, підписаного сторонами та скріпленого печатками, або у формі електронного документа.
Предметом договору про проведення розрахунків у ЦП за результатами клірингу є обмін між особою, що здійснює кліринг, та Центральним депозитарієм інформацією, необхідною для здійснення розрахунків у ЦП за правочинами щодо ЦП, облік яких здійснює Центральний депозитарій, вчиненими на фондовій біржі та поза фондовою біржею з дотриманням принципу «поставка ЦП проти оплати», за результатами клірингу на рахунках у ЦП клієнтів Центрального депозитарію та депонентів клієнтів Центрального депозитарію.
Предметом договору про проведення грошових розрахунків за результатами клірингу є обмін між Розрахунковим центром та кліринговою установою інформацією, необхідною для здійснення грошових розрахунків за результатами клірингу на рахунках для здійснення розрахунків клієнтів Розрахункового центру з метою забезпечення виконання правочинів щодо ЦП, вчинених на фондовій біржі та поза фондовою біржею з дотриманням принципу «поставка ЦП проти оплати».
Договір про кліринг укладається між особою, що здійснює кліринг, та фондовою біржею та передбачає обмін між ними інформацією, необхідною для забезпечення виконання укладених на фондовій біржі правочинів щодо ЦП. При цьому, особами, що здійснюють кліринг, є Розрахунковий центр, Центральний депозитарій або клірингова установа.

Рішення НКЦПФР від 20.08.13 р. № 1524, 1525 та 1527 набули чинності з 11.10.13 р. («Офіційний вісник України» від 11.10.13 р. № 76).


Новини за темою:

Як здійснюється клірингова діяльність?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!