Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові ставки плати за користування надрами та нове коло платників

June 25, 2014

 З прийняттям Закону України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" внесено зміни до статей ПК в частині запровадження з 01.04.14 р. нових ставок плати за користування надрами, які визначені у відсотках від вартості товарної продукції гірничого підприємства - видобутої корисної копалини (мінеральної сировини) та укрупненої групи корисних копалин у розрізі ставок плати за користування надрами.
Крім цього розширено коло платників по платі за користування надрами для видобування корисних копалин.
До платників плати за користування надрами для видобування корисних копалин включені: - землевласники та землекористувачі, що провадять господарську діяльність з видобування підземних вод на підставі дозволів на спеціальне водокористування;
- громадяни України, іноземці та особи без громадянства, що в межах наданих їм земельних ділянок, розмір яких перевищує норми, встановлені Земельним кодексом України для безоплатного виділення, видобувають прісні підземні води із застосуванням електричних пристроїв у обсязі понад 13 куб. м. на особу в місяць (за показниками лічильників).
Звертаємо увагу, що платники, зазначені згідно пп. 263.1.6 ПК, при обчисленні податкових зобов`язань з плати за користування надрами у частині видобування прісних підземних вод, застосовують ставки, встановлені п. 325.2 ПК, для збору за спеціальне використання підземних вод.
Розяснення Міндоходів від 23.06.14 р.

Новини за темою:
Як у 2014 році буде стягуватися плата за користування надрами?
Коли не потрібен дозвіл на користування надрами

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!