Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові санітарні норми для дошкільних навчальних закладів

October 28, 2014

З 10.10.14 р. набрали чинності Державні санітарні норми та правила "Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей", затверджені наказом МОЗ України від 01.08.13 р. № 678.

Відповідно до діючого законодавства питання, висвітлені у зазначених Санітарних нормах (щодо вимог до площі приміщень, території, озеленення, обладнання вбиралень тощо), застосовуються для дошкільних навчальних закладів, що проектуються, реконструюються та вводяться в експлуатацію.

Зазначаємо, що МОЗ спільно із МОН та ДУ "Інститут гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзєєва НАМН України" підготовлено та доопрацьовується проект змін до зазначених Санітарних норм, у якому буде уточнено положення, що застосовуються для нових дошкільних навчальних закладів, визначено пункти, які будуть мати рекомендаційний характер, тощо. Також спільно з МОН опрацьовується питання щодо необхідності підготовки положення та санітарних норм для дошкільних навчальних закладів, що знаходяться в житлових будинках.

Одночасно повідомляємо, що ст. 31 Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" встановлено, що перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців контролюючими органами (крім ДФС) здійснюються протягом серпня - грудня 2014 року виключно з дозволу Кабміну або за заявкою суб`єкта господарювання щодо його перевірки.

Лист МОЗ від 10.10.14 р. № 05.01-06/29528.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!