Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові професійні вимоги до головних бухгалтерів

May 30, 2013

З метою вдосконалення організації підготовки фахівців для фондового ринку України Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку вирішила затвердити професійні вимоги до головних бухгалтерів професійних учасників ринку ЦП. 
Зокрема, у нових вимогах зазначено, що Головний бухгалтер при прийманні на роботу повинен мати документ про підвищення кваліфікації шляхом підготовки за типовою програмою професійної підготовки бухгалтерів професійних учасників фондового ринку (раніше - у тримісячний строк після прийняття на роботу на посаду головного бухгалтера повинен був пройти підвищення кваліфікації шляхом вищезазначеної підготовки). 
Також уточнено, що ще повинен бути стаж трудової діяльності на посаді бухгалтера або головного бухгалтера не менше двох років в фінансовій установі або не менше п`яти років в будь-якій іншій установі. 
Керівники професійних учасників фондового ринку повинні у термін до 01.01.14 р. привести посадові інструкції головних бухгалтерів у відповідність до цих вимог, а особа, що займає посаду головного бухгалтера, повинна відповідати вимогам, затвердженим цим рішенням. 
Визнано такими, що втратять чинність, Професійні вимоги, затверджені рішенням ДКЦПФР від 24.04.07 р. № 815.

Рішення НКЦПФР від 25.04.13 р. № 769 набуде чинності з 01.01.14 р., але не раніше дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!