Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові правила перевірок у сфері фінансових послуг

February 26, 2013

[p676]
Затверджені нові Правила проведення перевірок (інспекцій) Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Нацкомфінпослуг може проводити перевірки залежно від:

  • місця проведення - виїзну, безвиїзну;  
  • підстави проведення - планову, позапланову;  
  • переліку питань, які перевіряються, - комплексну, тематичну.

Планові перевірки проводяться в залежності від типу фінансової установи, але не частіше одного разу на рік, за весь або певний період діяльності об`єкта нагляду. Перевірка розпочинається не раніше, ніж через десять календарних днів після повідомлення об’єкта нагляду про її проведення.

В документі також визначені підстави проведення позапланової перевірки. Причому, про її проведення об`єкт нагляду попередньо не повідомляється.

Перевірка здійснюється інспекційною групою Нацкомфінпослуг, члени якої мають право проводити її на підставі службового посвідчення та письмового доручення на проведення перевірки. Визначені права та обов`язки інспекційної групи, керівника і посадових осіб об`єкта нагляду при проведенні перевірки, а також порядок проведення перевірки та оформлення її результатів.

Втрачають чинність деякі розпорядження Держфінпослуг, якими встановлювалися попередні правила перевірок.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 27.11.12 р. № 2422 набрало чинності з дня опублікування („Офіційний вісник України” від 26.02.13 р. № 13).


из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!