Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові Правила визначення уповноваженими рейтинговими агентствами рейтингової оцінки вже в дії

February 22, 2016

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) повідомляє про набрання чинності нової редакції «Правил визначення уповноваженим рейтинговим агентством рейтингової оцінки за Національною рейтинговою шкалою», що затверджена рішенням Комісії від 12 січня 2016 року № 17 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України від 3 лютого 2016 року за № 182/28312.
Зазначеним рішенням Комісії змінено порядок ведення Державного реєстру уповноважених рейтингових агентств, зокрема, в частині розширення підстав для виключення рейтингового агентства з переліку уповноважених, встановлено додаткові вимоги до змісту методології агентства. Також документом передбачаються зміни порядку подання інформації уповноваженими рейтинговими агентствами.
З метою захисту прав інвесторів та запобігання порушень на ринку цінних паперів методологія рейтингового агентства відтепер має визначати порядок проведення аналізу емітента на предмет його відповідності ознакам фіктивності.
Нові Правила враховують вимоги Регламенту ЄС № 1060/2009 Європейського Парламенту та Ради Європи від 16.09.2009 року «Стосовно кредитно-рейтингових агенцій», зокрема, що стосується визначення термінології та розкриття рейтинговими агентствами інформації стосовно кількості дефолтів.
Даним проектом Комісія суттєво підсилює вимоги до діяльності рейтингових агентств та сподівається, що такі зміни підвищать рівень відповідальність агентств під час присвоєння рейтингових оцінок, що, як наслідок, позитивно вплине на якість оцінювання. Впровадження такого підходу сприятиме зростанню довіри інвесторів до рейтингових оцінок та ринку в цілому.
На цей рік Комплексною програмою розвитку фінансового сектору до 2020 року передбачено створення законодавчого механізму врегулювання діяльності рейтингових агентств. Планується залучити до цієї роботи як вітчизняних, так і іноземних фахівців.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Novye-Pravila-opredeleniya-upolnomochennymi-rejtingovymi-agentstvami-rejtingovoj-ocenki-uzhe-v-dejstvii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!