Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові «правила гри» для нотаріусів

May 28, 2013

Відповідно до Закону України «Про нотаріат» внесено зміни до порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України. Зокрема, порядок доповнено рядом нових норм. 
Аграрні розписки посвідчуються нотаріусом на підставі Закону України «Про аграрні розписки», про що укладається Акт приймання-передачі у двох примірниках (для нотаріуса та нового кредитора). Передання прав кредитора за аграрною розпискою здійснюється шляхом проставлення передавального напису «Відступлено» на ній або на її невід’ємному додатку із зазначенням нового кредитора, що скріплюється підписом та печаткою попереднього кредитора. 
Також встановлено обов’язок нотаріуса вносити відомості про перехід права власності на ім’я спадкодавця до Держреєстру речових прав на нерухоме майноу випадку видачі свідоцтв:

  • про право на спадщину на житловий будинок, квартиру та інше нерухоме майно;
  • про право власності на частку в спільному майні подружжя в разі смерті одного з подружжя на житловий будинок, квартиру та інше нерухоме майно.

Крім того, визначено порядок видачі нотаріусом свідоцтва про придбання нерухомого майна на аукціоні при продажі майна в провадженні у справі про банкрутство та засвідчення зняття заборони щодо відчуження нерухомого майна і транспортних засобів, що підлягають держреєстрації.

Наказ Мін’юсту від 15.05.13 р. № 888/5 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 04.06.13 р. № 39).

Новини за темою:

Для отримання свідоцтва нотаріуса потрібно мати більше стажу

Правила професійної етики нотаріусів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!