Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові особливості «зеленого» тарифу

April 16, 2013

Відповідно до Закону України «Про електроенергетику» затверджено нову редакціюПорядку встановлення, перегляду та припинення дії «зеленого» тарифу для суб`єктів господарської діяльності. Цей Порядок поширюється на суб`єктів господарювання, які отримали ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електроенергії та/або ліцензію на право провадження господарської діяльності з комбінованого виробництва теплової і електричної енергії та виробляють електроенергію з використанням лише альтернативних джерел енергії (крім доменного та коксівного газів, а з використанням гідроенергії - вироблену лише мікро-, міні- та малими гідроелектростанціями). 
«Зелений» тариф встановлюється на розрахунковий місяць для кожного суб`єкта господарювання, який виробляє електричну енергію з альтернативних джерел енергії, за кожним видом альтернативної енергії та для кожного об`єкта електроенергетики (або для кожної черги будівництва електростанції (пускового комплексу)). НКРЕ протягом 30 календарних днів з дня надходження заяви та відповідного пакету документів приймає рішення щодо встановлення або відмови у встановленні «зеленого» тарифу суб`єкту господарювання, про що письмово повідомляє заявника протягом 5 робочих днів з дня прийняття такого рішення.

Постанова НКРЕ від 14.03.13 р. № 251 набуде чинності з дня її офіційного оприлюднення, крім положень, що стосуються встановлення «зеленого» тарифу для об`єктів електроенергетики (або черги будівництва електростанції (пускового комплексу)), будівництво яких розпочато після 01.01.12 р. та введених в експлуатацію після 01.07.13 р., які набирають чинності з 01.07.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!