Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові норми харчування – з 07.12.17 р.

December 18, 2017

З 07.12.17 р. діє наказ МОЗ від 03.09.17 р. № 1073, який затверджує добові потреби для різних груп: калорійність харчування дітей та підлітків, дорослих, вагітних жінок та працівників особливо важкої фізичної праці.
Ураховано рекомендації та стандарти ВООЗ та Європейської агенції з харчової безпеки, зокрема, щодо зменшення норми калорійності для дітей різного віку за рахунок зменшення потреб у нетваринних білках та у вуглеводах. При цьому норма потреби в найбільш збалансованих тваринних білках збільшена. Одночасно зменшена потреба в жирах для дітей дошкільного віку та збільшена аналогічна потреба в жирах для школярів.
Переглянуто норми потреб у мінералах та вітамінах для дітей та дорослих. Зменшено норму потреб у вітаміні А, збільшено норму вітаміну D, фолієвої кислоти.
В оновленому документі вперше введено норми харчування для вагітних жінок та жінок, які годують груддю. Уведено нову групу для працівників особливо важкої фізичної праці, до якої також мають бути віднесені військовослужбовці спеціального призначення.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!