Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові форми звітності з податку на прибуток нерезидента

August 1, 2013

Затверджено Порядок розрахунку податкових зобов`язань з податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво. Визнано таким, що втратив чинність, наказ ДПАУ від 28.02.11 р. № 115, яким затверджувався аналогічний Порядок.

Для цілей оподаткування термін «постійне представництво» включає, зокрема, резидентів, уповноважених діяти від імені нерезидента, що спричиняє виникнення в нерезидента цивільних прав та обов`язків. Ці агенти можуть укладати договори (контракти) від імені нерезидента; утримувати (зберігати) запаси належних нерезиденту товарів, зі свого складу здійснювати постачання товару від імені нерезидента (окрім резидентів, що мають статус складу тимчасового зберігання або митного ліцензійного складу). Такі агенти нерезидентів підпадають під оподаткування за правилами п. 160.8 Податкового кодексу.

Крім того, затверджено:

форму Розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення відокремленого балансу фінансово-господарської діяльності;

форму Розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток постійного представництва нерезидента, що здійснюється органом державної податкової служби.

Наказ Мінфіну від 25.06.13 р. № 610 набуде чинності з дня його офіційного опублікування. Готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 06.08.13 р. № 57.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!