Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові форми фінансової, бюджетної та іншої звітності бюджетників

January 12, 2015

Внесено зміни до Порядку складання фінансової та бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 24.01.12 р. № 44.

Насамперед урегульовано питання складання та подання звітності до органів Казначейства розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, які знаходяться на тимчасово окупованій території та на території проведення антитерористичної операції.

Так, разом зі зведеною річною фінансовою і бюджетною звітністю головні розпорядники бюджетних коштів зобов’язані подавати окрему зведену звітність розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, що знаходяться на тимчасово окупованій території та на території проведення антитерористичної операції. У разі неподання на звітну дату такої окремої звітності органи Казначейства включають до зведеної фінансової та бюджетної звітності показники звітності зазначених розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, поданої ними за попередній звітний період.

Зі складу бюджетної звітності розпорядників та одержувачів бюджетних коштів виключено форму № 4-5д «Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду (фінансові казначейські векселі)» та Довідку про стан фінансових казначейських векселів.  Викладено в новій редакції форму № 1 «Баланс» – тепер вона не містить рядків для відображення інформації щодо фінансових казначейських векселів.

Наведено нову форму Довідки про матеріальні цінності, які передані на відповідальне зберігання. Така довідка призначена для розкриття елементів фінансової та бюджетної звітності. Вона складається і подається до органу Казначейства розпорядниками бюджетних коштів, які отримували від підприємств (організацій, установ) – постачальників матеріальні цінності та передавали їх на відповідальне зберігання. У цій довідці наводиться інформація про необоротні активи та запаси, які передані розпорядниками бюджетних коштів на відповідальне зберігання підприємствам (організаціям, установам) на підставі договору в розрізі субрахунків. У складі зведеної квартальної та річної фінансової і бюджетної звітності головних розпорядників бюджетних коштів та розпорядників нижчого рівня, що мають свою мережу, така довідка не подається.

Також приведено у відповідність до законодавчих змін та викладено в новій редакції додатки 28 і 33 до Порядку № 44.                                                                     

Наказ Мінфіну від 17.12.14 р. № 1207 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

 

Нові форми фінансової, бюджетної та іншої звітності бюджетників див. за посиланням http://balance.ua/ua/legal_base/blank/formy-dlya-otdelnyh-subektov/dlya-budgetnyh-organizaciy/

 

Новини за темою:

Підкориговано правила складання річної звітності бюджетниками. Порада від експерта редакції!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!