Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нове положення про фінмоніторинг

August 9, 2013

Затверджено Положення про здійснення фінансового моніторингу суб`єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання і нагляд за діяльністю яких здійснює Держфінмоніторинг України.
До таких суб’єктів належать:

  • суб`єкти підприємницької діяльності, які надають посередницькі послуги під час здійснення операцій з купівлі-продажу нерухомого майна;
  • фізичні особи - підприємці та юридичні особи, які проводять фінансові операції з товарами (виконують роботи, надають послуги) за готівку, за умови, що сума такої фінансової операції дорівнює чи перевищує 150 тис. грн. або дорівнює чи перевищує суму в іноземній валюті, еквівалентну 150 тис. грн.

При цьому, фінансовими операціями з товарами за готівку визнаються:

  • внесення готівки у касу суб`єкта (відокремленого підрозділу);
  • внесення готівки у касу банку (філії іноземного банку), в якому відкрито рахунок суб`єкта;
  • внесення готівки у касу банку (філії іноземного банку) з подальшим її перерахуванням на рахунок, відкритий суб`єктом в іншому банку (філії іноземного банку).

Даним Положенням врегулювані питання щодо призначення працівника, відповідального за проведення фінмоніторингу; встановлення правил та програм проведення фінмоніторингу; здійснення ідентифікації клієнтів та вивчення їх фінансової діяльності; виявлення фіноперацій, які підлягають внутрішньому фінмоніторингу; зупинення таких фіноперацій та ін.
Втратив чинність наказ Держфінмоніторингу від 05.08.10 р. № 128, яким було затверджено діюче Положення про здійснення фінмоніторингу такими суб`єктами.

Наказ Мінфіну від 28.04.13 р. № 561 набуде чинності через 30 днів з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 16.08.13 р. № 60).


Новини за темою:

Новий порядок ідентифікації суб`єктів первинного фінмоніторингу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!