Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нова форма для підприємців-спрощенців: коли вперше потрібно звітувати

July 18, 2017

Із 5 травня 2017 набув чинності наказ Мінфіну від 17.03.17 р. № 369, який вніс зміни до форми Податкової декларації платника єдиного податку – фізособи-підприємця, затвердженої наказом Мінфіну від 19.06.15 р. № 578 (далі – Наказ № 578, Наказ № 369).
Згідно з п. 46.6 ПК якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, який затвердив такі форми, зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності.
До визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набувають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, діють форми декларацій (розрахунків), що були чинними до такого визначення.
Якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПК) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПК), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (п. 50.1 ПК).
З огляду на те що базовим податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал, а для платників першої та другої груп – календарний рік, то форма Податкової декларації, затверджена Наказом № 578 (у редакції Наказу № 369), буде використовуватися платниками єдиного податку третьої групи для складання звітності за 9 місяців 2017 року починаючи з 01.10.17 р., а платниками першої та другої груп для складання звітності за 2017 рік – з 01.01.18 р.
При цьому для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди, зазначена форма декларації буде використовуватись з 01.10.17 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!