Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новації притягнення до відповідальності у сфері містобудівної діяльності

October 22, 2013

Викладено у новій редакції Порядок накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.
Штрафи за правопорушення у даній сфері накладаються на суб`єктів містобудування - юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Якщо суб`єкт містобудування відмовляється отримувати документи (протокол, постанова та документи, які підтверджують факт правопорушення), які є підставою для притягнення його до відповідальності, то такі документи надсилаються йому рекомендованим листом з повідомленням. При цьому, підтвердженням факту надсилання документів є розрахунковий документ відділення поштового зв`язку щодо оплати послуг з доставки рекомендованої поштової кореспонденції. Якщо суб`єкт містобудування, який притягається до відповідальності, не надає інформації щодо своєї адреси, такі документи надсилаються за адресою його місцезнаходження, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Надіслані таким чином документи вважаються врученими незалежно від факту їх отримання суб`єктом містобудування.
Штраф за правопорушення може бути накладено на суб`єкта містобудування протягом 6 місяців з дня виявлення правопорушення, але не пізніше ніж через 3 роки з дня його вчинення. Днем виявлення правопорушення є день складення акта перевірки відповідного суб`єкта.
Справа про таке правопорушення розглядається посадовою особою Держархбудінспекції протягом 15 днів з дня одержання нею протоколу про правопорушення та інших матеріалів справи. Суб`єкт містобудування, щодо якого прийнята постанова про накладення штрафу, повинен сплатити штраф у 15-денний строк з дня отримання такої постанови. При цьому, копія завіреного банком платіжного документа, що засвідчує факт добровільної сплати суми штрафу в повному обсязі, надається (надсилається) інспекції в 1-денний (раніше 3-денний) строк з дня його сплати.

Постанова КМУ від 02.10.13 р. № 735 набуде чинності з дня опублікування.


Новини за темою:

Прийняття в експлуатацію самовільного будівництва

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!