Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новації при фінмоніторингових перевірках учасників ФР

October 18, 2013

Внесено зміни до Порядку контролю за дотриманням професійними учасниками фондового ринку вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.
Визначено, що позапланові перевірки також можуть проводитися НКЦПФР у разі:
- винесення уповноваженою особою НКЦПФР постанови про зупинення провадження у справі про правопорушення з метою проведення додаткової перевірки;
- неподання у встановлений строк суб`єктом первинного фінмоніторингу документів (інформації) на письмовий запит НКЦПФР щодо здійснення безвиїзної перевірки, а також письмових пояснень про причини, які перешкоджають поданню таких документів;
- виявлення та підтвердження недостовірності в документах (інформації), наданих суб`єктом первинного фінмоніторингу на письмовий запит НКЦПФР щодо здійснення безвиїзної перевірки, та/або якщо такі документи (інформація) не дають змоги оцінити виконання суб`єктом первинного фінмоніторингу вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму під час його діяльності.
У разі виникнення під час проведення планової перевірки підстав для проведення позапланової перевірки, за погодженням з Головою НКЦПФР чи особою, яка виконує його обов`язки, такі питання підлягають перевірці в межах проведення цієї планової перевірки.
Крім того, встановлено, що при продовженні строку проведення перевірки завірена копія першого примірника доручення із продовженим терміном під час перевірки надається або надсилається суб`єкту первинного фінмоніторингу, що перевіряється. А у випадку необхідності заміни керівника або членів робочої групи після початку перевірки НКЦПФР видає нове доручення з новим складом робочої групи із збереженням термінів, зазначених у попередньо виданому дорученні.

Рішення НКЦПФР від 10.09.13 р. № 1752 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 22.10.13 р. № 78).


Новини за темою:

Нові підстави для позапланових перевірок емітентів ЦП

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!