Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новації для ліцензіатів автотранспортних перевезень

August 15, 2013

Внесено зміни до:
Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом відповідно до видів робіт, визначених Законом «Про автомобільний транспорт»;
Положення про порядок контролю за додержанням таких ліцензійних умов.
Відтепер ліцензіати будуть зобов`язані не пізніше 2 годин після ДТП за участю їхнього автотранспорту (крім таксі), задіяного для надання послуг з перевезення, інформувати про це Укртрансінспекцію або її територіальні органи. Оперативна інформація про ДТП має бути направлена письмово або через засоби телефонного, факсимільного і електронного зв`язку цілодобово у робочі, вихідні та святкові дні оперативному черговому Укртрансінспекції та фіксована у журналі обліку оперативної інформації повідомлень про катастрофи, аварії, події, пожежі на автомобільному, залізничному, міському електричному транспорті та при веденні дорожнього господарства з одночасним повідомленням ліцензіату реєстраційного номера в цьому журналі.
Також визначено, що у разі перевезення автобусами організованих груп дітей на маршруті, що виходить за межі населеного пункту та протяжність якого становить понад 250 км, у рейс мають бути направлені 2 водії. Раніше дана норма розповсюджувалася лише на автобусні маршрути протяжністю понад 500 км.
Ліцензіати, які надають послуги з внутрішніх перевезень вантажів вантажними автомобілями, причепами, напівпричепами, тепер будуть зобов`язані забезпечувати наявність розроблених та погоджених з Державтоінспекцією МВС маршрутів і режимів перевезення небезпечних вантажів.
Крім того, встановлено, що контролю за додержанням даних ліцензійних умов у разі безперервності ліцензованої діяльності ліцензіата підлягає увесь період такої діяльності з часу останньої планової перевірки суб`єкта господарювання. При проведенні планової (позапланової) перевірки за місцезнаходженням ліцензіата комісія тепер також буде перевіряти повноту виконання робіт за умовами договору та виконання вимог щодо кількості транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Накази Мінінфраструктури від 01.07.13 р. № 436 та № 437 набудуть чинності з дня опублікування (готуються до опублікування в «Офіційному віснику України» від 23.08.13 р. № 62).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!