Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новації енергонагляду на основі звернень громадян

August 30, 2013

Внесено зміни до Інструкції з організації проведення заходів державного енергетичного нагляду за суб`єктами електроенергетики, суб`єктами відносин у сфері теплопостачання і споживачами електричної енергії та оформлення їх результатів.
Відтепер вимоги цієї інструкції поширюються також на побутових споживачів енергії (населення) в частині розгляду їх звернень. При отриманні Держенергонаглядом таких звернень енергопостачальнику та/або підприємству, установі, організації, балансоутримувачу будинку (власнику мереж) (далі – постачальник) надсилається письмове повідомлення щодо надання інформації, яка необхідна для встановлення причин виникнення проблемного питання, а у разі необхідності - щодо залучення до розгляду звернення уповноважених осіб постачальника. У разі виявлення порушень законодавства в галузі електроенергетики чи сфері теплопостачання за результатами розгляду звернення державний інспектор фіксує їх в Акті розгляду звернень побутових споживачів (населення). На підставі даного акту у разі неусунення під час розгляду звернення виявлених порушень постачальнику відповідно до ст. 9 Закону «Про електроенергетику», ст. 14 Закону «Про теплопостачання» видається припис щодо необхідності усунення виявлених порушень.
Також визначено, що періодичність заходів з енергонагляду за суб`єктами господарювання, які виробляють та постачають теплову енергію та є одночасно споживачами електроенергії, встановлюється залежно від технічного стану електроенергетичного та теплоенергетичного обладнання та має відповідати Критеріям розподілу суб`єктів господарювання за ступенями ризику їх діяльності в галузі електроенергетики та теплопостачання.
Крім того, до розпорядчих документів Держенергонагляду, які складаються на підставі Акту, тепер відносяться лише припис та розпорядження. Подання про невідповідність займаній посаді працівників електротехнічного або теплотехнічного профілю виключено з даного переліку.

Наказ Міненерговугілля від 22.07.13 р. № 499
набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 03.09.13 р. № 65).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!